luni, 1 februarie 2010

Prima mea Leapșă Virtuală

   Am primit-o anul trecut pe vremea asta pe Facebook în engleză, iar acum este cazul s-o refac românește, s-o personalizez și s-o dau mai departe în străfundurile netului, în speranța de a stârni expresii intelectuale cunoscuților.

   Reguli: După ce ai fost ales, trebuie să scrii o listă cu  25 lucruri aleatoare, fapte, obiceiuri, sau țeluri de-ale tale.La sfârşit, alegi 25 de persoane care urmează să fie etichetate.Dacă am dat leapșa mai departe, este pentru că vreau să ştiu mai multe despre tine.

1.Acesta ar putea fi primul şi singurul lanţ din viaţa mea, s-ar putea să-mi pară rău și să-l șterg mai târziu. 
2.A trebuit să merg la logoped când eram mică pt. că eram peltică. Când sunt obosită ori am emoții, încă mai trebuie să-mi controlez pronunția. 
3.Simt că am ajuns la o răscruce în carieră și mă tem de alegeri comode. Îmi place foarte mult ceea ce fac în prezent, și mi-ar plăcea foarte mult și să scriu mai târziu în viață, mai ales că până acum 7 luni, aceasta părea cea mai bună alegere. Sunt conștientă și de faptul că mi-ar fi tare greu să trăiesc din asta la cât de mult mă respect :P.
4. Nu tolerez greșelile de ortografie în cazul românilor. Ce naibii, este o limbă cu reguli clare, cu prea puține excepții, cuvintele se scriu  în modul în care sunt pronunțate. Mailul nu este o scuză și ar trebui să dăm dovadă de respect față de destinatar și față de noi înșine. Nu-mi vine să cred câtă amploare a luat acest fenomen în ultimii ani.
5.Păstrez legătura cu studenţii mei preferați. Știu că nu-i ceva neîntâlnit, dar acum constat și eu că am ajus să-i admir pe câțiva. Totul a început cu Andreea, care mi-a fost studentă în primul meu an la universitate, și pe care am ajutat-o să susțină niște teste pentru un post vacant în Dep. de marketing. La numai câteva luni a devenit brand manager în cadrul multinaționalei respective, iar acum conduce departamentul.  Cand a venit să-și ridice diploma de licență mi-a făcut o ofertă aproape de nerefuzat...
6. Nu suport să văd pe cineva supărat sau dezamăgit. Mă străduiesc să fiu pe placul tuturor, și mă învinuiesc până la lacrimi uneori când aflu că există cineva care nu mă place.
7. Îmi voi petrece bătrânețile într-un orășel de pe malul mării în Anglia, comportându-mă ca o regină.
8. Îmi place să fiu surprinsă și încă trăiesc cu speranța că va exista un alt Nick ceva mai romantic...
9. Prima dată când am văzut cu ochii mei un tablou de-al lui Klimt la câțiva metri de mine, (Portrait of Hermine Gallia @ Galeria Națională de Artă, Londra), nu m-am putut opri din plâns ( nu că ar fi preferatul meu, mai degrabă m-a copleșit faptul că mă aflam în orașul meu preferat, în sfârșit în fața unui Klimt original, alături de o prietenă care înțelegea perfect sentimentele care mă încercau).  Draga de Lavi, în loc să mă calmeze a început și ea să bocească. Asa prieteni am eu... .
10. Despre simțul meu artistic, pot spune că mă atrag lucrurile care-mi spun o poveste. Trebuie să fie unice, sa-mi priponească expresia feței într-un zâmbet, să mi se destăinuie. Am acasă niște figurine și-o volută de pe Str. Plantelor, urâte ca păcatul, dar dacă mi le amenință careva îi scot ochii.
11. Știu ce se spune despre Remedios Varo, dar rămâne pictorița mea preferată.
12. Oriunde m-aș muta, la mine acasă vei găsi figurine din benzi desenate, jucării pentru pisici, poze cu prietenii și un amestec haotic de cărți. N-am un stil anume și nu-mi pasă, mă simt confortabil înconjurată de amintiri și nu atârn poze de un perete dacă acestea nu îndeplinesc acolo și alt scop. Voluta care era să-mi spargă capul pe Plantelor stă în raft la loc de cinste și mă va însoți în viitoarea casă.
13. Sunt dependentă de Dr. House și 30Rock.
14. O să-mi duc copiii la biserică în fiecare duminică, deși eu una am abandonat credința.
15. Visez să fiu autor de bestseller.
16. Trăiesc romantic și sunt incurabilă în acest sens.
17. Mi s-a spus că sunt foarte geloasă.
18. Am cântat timp de o lună într-un club în UK, dar încă am trac.
19. Am descoperit că scrisul și desenul îmi sunt cathartice. Nu reușesc însă să-mi termin nici desenele, nici prozele.  Îmi vine tot timpul să adaug la ce-am scris în trecut și probabil din această cauză am renunțat la vechiul blog, după ce am șters nenumărate articole pe care nu le mai consideram demne...
20. Mi-e frică de mincinoși și bârfitori. Foarte frică! Datorită pct.6, mi-e tare greu să-i evit la muncă și mă obosesc îngrozitor.
21. Nu pot dormi singură. Din această cauză sunt crazy cat lady.
22. Neg ipoteza conform căreia bărbații se nasc infideli. Chiar dacă sunteți programați genetic să râvniți după alte femei, autocontrolul ar trebui să vă deosebească de celelalte animale.
23. Îmi place să gătesc și tot ce am pregătit de la 6 ani până acum a fost cel puțin comestibil.
24. Sunt singura din familie cu nasul drept, iar inainte saăprimesc un pumn în nas eram singura din familie cu nasul în vânt. Dintre toți, semăn cel mai mult cu bunica.
25. Uneori visez în alb/negru.
26. Mă mir că am reușit să listez 25 de lucruri în 10 minute.

Leapșa merge mai departe la Zazuza, Ana, Kriegsmann, Diana, Naomi (Coastin with Costi), și la cine mai vrea.

Un comentariu: