luni, 22 februarie 2010

Breteaua chinezească

  De mai bine de-o săptămână, Szuszi lucrează de dimineață până seara, seara umple pagini cu litere, umplându-și agenda pe următoarele luni cu urgențe minore, eliminând weekendurile și fără să mai aibă cu adevărat reverii, sclipiri, autenticități - mai poate doar să reacționeze, dar și aceasta din urmă stă sub îndemnul necesității și al imediatului. Are doar 25 de ani și îi cresc dioptriile și se comportă de parcă n-ar mai avea timp de pierdut. 
  Îi plăcea ei un moldovean, și de dragul lui mai ieșea din când în când din starea de tocilăreală, împreună cu Ancusha, colega de suferință. Așa a ajuns ea să schimbe, de dragul rezistenței la orar, fusta scurtă cu pantalonii lungi, tocul de 10 cu cizmele imblanite, 70C cu 75C, multitudinea schimbărilor făcând-o ineficientă pe cel puțin două planuri. Uite așa a ajuns ea cu fața roșie aproape de mov, din cauza unor blestemate bretele care i-au plesnit pe rând în plin seminar!
   De aceea, doresc ca prietenii  matematicieni/ingineri, să-mi propună un algoritm de analiză a stresului, în cazul bretelelor transparente chinezești, ca pe viitor să pot evita asemenea catastrofe.

    Doamnele știu la ce mă refer, adevăratele doamne, cărora anumite ținute și funcții sociale le aduc în situația de a folosi aceste instrumente de tortură. Realizez faptul că de la începutul istoriei înregistrate, ființa umană a purtat un fel de articol de îmbrăcăminte, fie pentru protecţie ori pentru a-și menține temperatura corporală. Cu toate acestea, tendinţa prezentă printre reprezentantele sexului frumos nu este de a purta acele haine care te apără de frig ori pot menține căldura, ci numai acele haine care pot, prin ineficiența lor, să atragă atenția sexului opus.
 Că doar de toate merg anapoda, de ce să nu cadă și hainele de pe noi!

_______________________________
TheOriginalSzuszi o să se dea cu lipici

Un comentariu: