duminică, 4 octombrie 2009

Oglindă, Oglinjoară...


09:00 " Aaaaaah Szuszie, să nu te mai recunosc!" Pentru prima dată, mi-o spun chiar eu! Clar, cu fața asta nu fac nimic astăzi...Tresar din frământări și-mi zâmbesc complice: aşa-i că am crescut? Îmi torn o cafea de om mare si pornesc laptopul pt. a urmări aventurile feisbucene ale vechilor prieteni, care acum că lucrează în advertising, mai au timp doar de ferma digitală și testul Death Clock. Dap, ieri am avut cea mai super zi dintre SUPERZILE, dar de ce să pun la status și să le fac lor sânge rău... Dar revenind la contemplările matinale: ce naiba să îmbrac încât să îmi mascheze picioarele găurite?

11:00 Jason Mraz cântă. Revenim la oglindă, astăzi trebuie să ies totuși din casă, e duminică, e mamaie la București! Știu că femeile şterg fotografiile în care arată jenant,unghiul care nu le avanteajează e întotdeauna blasfemator de nimfe.  Dar asta-i fața cu care trebuie să ies din casă, cât de mincinoasă pot să fiu astăzi cu mine ca să-mi refulez faptul că asta este una dintre miile de expresii cu care ies în lume, intrinseci reacţiilor care-mi merg mână-n mână cu vorba şi trăirea? În deprimarea mea, îmi aduc aminte să dau cu geana pe la Zazuza, care-i dedica unei studențele uber-priti o poezie de Maya Angelou:
Pretty women wonder where my secret lies.
I'm not cute or built to suit a fashion model's size
But when I start to tell them,
They think I'm telling lies.
I say,
It's in the reach of my arms
The span of my hips,
The stride of my step,
The curl of my lips.
I'm a woman
Phenomenally.
Phenomenal woman,
That's me.


și-am rezolvat! Realizez că ieri m-am simțit atât de bine copil, încât astăzi îmi pare că nu mi-a ieșit echilibristica pe gardul dintre ani. Dar cât de prielnic este uneori să devii ceea ce erai? Să ştergi maturitatea depusă inconştient peste firea ta,să nu știi că nu îți pasă, și să resimţi beatitudinea lipsei de freamăt responsabil. Să te surprindă coborârea bruscă, dar să îi ţii piept ca un om fără eșecuri însemnate până acum. Oare restul s-au simțit ca mine astăzi?
13:00 Sister Uve got it all (tot Jason Mraz). Și ziua poate începe.

4 comentarii:

  1. Foarte draguț blog-ul profa`!

    RăspundețiȘtergere
  2. numai tu puteai sa ma gasesti pe net :)) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am sa inteleg niciodata de ce femeile frumoase au asemenea... ahem, insecuritati... iar urataniile isi poarta cu atata dezinvoltura coca revarsata a pantecului peste talia blugilor cu cel putin 3 numere mai mici.

    RăspundețiȘtergere
  4. eee :X uitee maaa a scris si de mineee :X:X Zazuza , ai vazut ce a zis? Ca sunt pretty :X

    Szuszi, Maya zice bine ce zice acolo. Toate suntem femei fenomenale pana la urma.

    RăspundețiȘtergere